Boek Loopexperiment
Jos Verdaasdonk

Juni 2016 tot juni 2019

"Dit is mijn droom. De wilskracht is er. Een bepaalde aanleg ook. Nu ga ik uitvinden waar mijn grenzen liggen.’

Raaltenaar Jos Verdaasdonk is sinds juni 2016 hoofdrolspeler in zijn eigen hardloopexperiment (www.josverdaasdonk.nl). Gedurende drie jaren gaat Jos proberen aansluiting te vinden bij de nationale (sub)top in het hardlopen, door te focussen op de manier van trainen, looptechniek en voeding. Omringd door een team van experts die hem begeleiden in zijn missie.

Wat bezielt deze gedreven 32-jarige Sallander om zo'n hardloopexperiment aan te gaan? Wat maakt hij fysiek en mentaal onderweg naar zijn ultieme prestaties mee? Is zo'n ambitie te combineren met een baan? Wat doet dit experiment met hem en zijn omgeving? Wat geeft het en wat neemt het? Wat kunnen we van het experiment leren als mens en hardloper? Gaat het hem lukken om de aansluiting bij de toppers te vinden?

Vanaf de start volg ik Jos drie jaar lang 'op de voet'. Ik zie hem lopen, peil zijn gevoel, laat hem praten en volg zijn uitslagen. In moeilijke en mooie tijden. Mijn bevindingen schrijf ik op in een boek. Een boek voor iedereen die Jos, Salland, hardlopen en intens leven een warm hart toedraagt. Afzien in stijl. Puur, rauw en ontwapenend.

Publicatie eind 2019.

josverdaasdonk